30 April 2010

Episod 5 : jalan-jalan cari makan @ Kg. Kodok, Nilai

Tarikh : 29 April 2010
Masa : 6.30 pm
Lokasi : Kg. Kondok, Nilai

ptg semalam..malas nak masak, penat pun ada lepas pi kursus kat shah alam...atau alasan lebih kukuh lg terliur tgk blog salah seorg ahli kelab geng mak org pi makan sini....dapat ler aku mlepaskan hajatku ni ngn family tersayang...ayam golek dara nie memang glamor sesgt kat area sini....disebut2 org ler.....

nie ler kedai ayam golek dara tue...nk mai sini call dulu brader tue...takut2 dtg nati kedai tutup....nak wak tempahan pun buleh...mai2 jgn tak mai....

tue dia..ayam dara tergolek2 kena bakar....baunye memang menyelerakan lah...kejap je abis disapu dek org yg dtg situ....


ni antara menu yg kitorg pesan : nasi lemak + ayam dara nie memang makanan yg plg glamor kat sini..memang best sesgt...seekor ayam dara harganya = RM15 seekor....kecik jer...maklum ler ayam anak dara...kalu ayam mak dara mybe besor sket ler...kalu stakat mkn 2 org dewasa + 2 org anak kecik..cukuplah...hihihi cam family aku ler....sbenarnya diorg ada jugak jual satay n char kuey teow .... kitorg ada order satay ayam+daging=x sedap sgt..biasa2 je (sedap satay kajang lagilah) n char kuey teow dah order tp x sapai2...so x dpt ler nk mrasa...lgpun dh nk magrib kan...nak tunggu karang semayang situ le gamaknya....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan