20 April 2010

Episod 1 : jom jalan-jalan cari makan @ Kampung Jijan

abis makan..perut kenyang hati girang....

ni driver bertauliah kami tau....lesen tulen..bukan celup2 nyer...sapo lah dia ni????

my prenz masih mampu tersenyum wpun perut lapar tahap cipan..

cik dila makan dengan nikmat sekali tanpa mghiraukan sesapa pun...memang sodap lah tue..

air apple asam boi....manyak sodap tau..hanya RM3.00

set nasi ayam = RM4.00

nie nama nyer donat kena gigit..besor donatnya..hanya RM1 aje...lembut sekali...kalu rasa pasti nak lagi....

set asam pedas + air apple asam boi (RM11.00)

sempena hari ni besday aku....aku n my prenz pi jalan-jalan cari makan kat Kota Seriemas..pi carik kedai makan yang sering jadik buah mulut teman2 kat opis...berhampiran ngan mymydin..kedai tanpa nama...yang pastinya kedainya kaler dia pink ma...banyak menu yang dijual...semuanye nampak menyelerakanlah....don't just wif cover..ada jual nasi ayam, set asam pedas, mee kari, mee sup, set nasi sup kambing n donat besor nyer.....so setelah kata putus yg berputusnya..kami semua berpakat mbawa berkat nk order set asam pedas n nasi ayam....n air apple asam boi.....dia nyer service memang baguslah..cuma tukang ambik pesanan tu... aku tak berapa berkonanlah...pokat agaknya..lain yg aku tanyo..lain yg dijawabnya..tak apalah... sabar2 today is mybesday kan..kena banyak sabar..dah ler jauh pi melepak...so kita sapai le bab komen mgomen masakan nih..tak lain tak bukan iron chef kite...antara komennye :

* set asam pedas = ikan kembung : kuahnye masin, rasa cam pahit2 sket - aku kasi ***** bintang ler
* nasi ayam : boleh lah... aku kasi ***** bintang jugak....
* air apple asam boi : sedop

++ tak mau komen banyak2 nati ada yg marah....

1 ulasan:

  1. macam pegi sama2 tadikan..ke salah org ye..

    BalasPadam